Äppel- och Kardemummamuffins

Dom här muffinsen är mumma! Dom kanske inte ser så mycket ut för världen - men smakar desto bättre! Muffinsen jag gjorde blev lite mindre än de egentligen ska bli, eftersom att vi har en muffinsplåt för 12 muffins och smeten egentligen är för 8-9 (halv sats), men jag tycker att de är i perfekt storlek.


12 stycken småmuffins
1 dl råsocker
½ dl rapsolja (egentligen smör, men vi hade inget hemma)
1 ägg
1 äpple
1 dl vetemjöl
¾ dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 dl crème fraiche (Som en liten parantes: Min mamma tyckte att de var lite "fettiga", så om ni vill kan ni kanske ta ¼ dl rapsolja)


Sätt ugnen på 225°. Blanda rapsoljan med råsockret och tillsätt ägget under tiden du rör. Vispa tills det är pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Riv äpplet. Blanda i de torra ingredienserna, äpplet och crème fraichen. Klicka ut i muffinsformar och sätt in i ugnen i 10-12 minuter. Njut!

EDIT: Glömde skriva att det ursprungliga receptet kommer härifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0