Äppelpaj
Superenkelt, gott och relativt nyttigt. Jag tycker att det är godare med fiberberikade havregryn och grahamsmjöl, eftersom att den blir krispigare då, men det kan man ju avgöra själv.
Deg:
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
0,5 dl råsocker
100 gram smör
Fyllning:
3-4 äpplen
1 msk kanel
1 dl hackad mandel
Blanda ihop degen tills den är smulig och fin. Häll ut 2/3 i en pajform, och lägg därefter ut skivade äpplen. Strö över kanel, mandlar och resten av degen. In i ugnen på 225° i ca 20 minuter.
Servera med t.ex. vaniljglass eller vaniljsås och njut!
Deg:
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
0,5 dl råsocker
100 gram smör
Fyllning:
3-4 äpplen
1 msk kanel
1 dl hackad mandel
Blanda ihop degen tills den är smulig och fin. Häll ut 2/3 i en pajform, och lägg därefter ut skivade äpplen. Strö över kanel, mandlar och resten av degen. In i ugnen på 225° i ca 20 minuter.
Servera med t.ex. vaniljglass eller vaniljsås och njut!
Kommentarer
Trackback