Nu är det jul, här i vårt hus.
Mjuk lingonpepparkaka serverat med lingongrädde och lite lingon.
Igår gjorde jag mjuk pepparkaka! Halva nöjet är när den står i ugnen och man känner doften av pepparkakor i hela huset, men smaken är inte helt fel den heller. Bakad nästan efter Leilas recept, lite mindre socker bara.
Ingredienser
3 eko ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2 msk pepparkakskrydda
1 dl filmjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl rårörda lingon
smör till formen
Lingongrädde
vispgrädde
turkisk/grekisk yoghurt
lingonsylt
Sätt ugnen på 175° varmluft. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret tillsammans med pepparkakskryddan och blanda i det och filmjölk äggsmeten. Blanda försiktigt i vetemjöl, bakpulver och salt i smeten, rör därefter ner lingonen. Häll ner i en smörad form. In i ugnen i 20-25 minuter. När du tar ut den ska den inte vara kladdig i mitten! Servera med lingongrädde och njut!
PS. Glöm inte att baka lussebullar idag! Trevlig advent :)
Åh mums <3 Jag åt pepparkaksgröt imorse, så jävla gott med banan, kiwi och pumpafrön!
puss
Sv; Idag åt jag middag redan klockan 4 :P Så jag var hungrig lite tidigare. Annars äter jag kvällis vid 9 tiden.
;)
Sv; När äter du själv kvällis då? :}
svar - åh, tack så hemskt mycket sötnos! det värmer ;* för övrigt såg det där alldeles för gott ut, miao :D