Grynblandning
Gröt på AXA's Grynblandning m. banan, blåbär & mjölk.
Gott med gryn! Fast som ni ser kokade gröten över lite. Min lillasyster hade gjort mannagrynsgröt på svag värme i micron, men det fattade ju inte jag... så sammalagt var nog min gröt inne i micron åtta minuter. Gott var det i alla fall! Till det blev det hembakt (Crank's grahamsbullar) med mosad avocado, skinka och tomat.
Mitt morotsbröd
1 limpa
Dag 1, kväll
100 g rågsurdegsgrund
300 g vatten
180 g rågmjöl
Blanda, täck över och låt stå över natten.
Dag 2, morgon
100 g grahamsmjöl
150 g rågmjöl
50 g solroskärnor
100 g riven morot
Rör ner allt i surdegen från dagen innan. Täck över och låt stå i ca 9 timmar.
Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Var lat som jag och använd den som bakbord. Forma degen till en limpa/baguette. Låt jäsa igen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 275° i god tid. Ställ in brödet och dra direkt ner till 200°. Efter ungefär en halvtimme, sätt in en brödtermometer i brödet. Ta ut brödet när det är 98° inuti.
Fikonfrukost
Rågflingegröt m. fikon & mjölk
Första gången jag äter fikon! Det var gott. Köpte 3 för 15 kr, det kan man ju inte motstå. Så nu har jag köpt tre nya, hehe.
Söndagsfrukost
Filmjölk med Paúluns müsli (Blåbär & Vanilj), skivad banan & blåbär.
Vad passar då bättre än DN Söndag? Det var rätt trevligt att få DN som omväxling (trots att vi prenumererar på SvD), fast jag undrar ju lite varför. Inte lika trevligt är att vi inte har fått tidningen två (!!) dagar den här veckan. Fy på posten.
Frulle
Rågflingegröt med päron, passionsfrukt & mjölk.
Tagen i lite dåligt ljus, som ni kanske ser. Åt gröt med passionsfrukt, det kändes lyxigt, men var faktiskt ingen riktig hit.
Ett skepp kommer lastat med...
Omelett med gul lök & morot. Serverad med bladspenat, småtomater & skinka. Pyramidknäcke med smör & ost. Mjölk.
... med omelett. I fredags var jag ledig, och passade på att göra omelett till lunch. Äter det väldigt sällan, men himla gott är det! Och perfekt när man är själv och vill ha något snabbt. Sen åkte jag in till stan och fikade på Wayne's, det var också gött.
Thursday
Filmjölk med Paulúns müsli, banan & blåbär.
Gårdagens frukost
Rågflingegröt avec mjölk, päron & kanel.
Gårdagens frukost. Idag blev det också gröt - havregryn & korn-gröt med apelsin och mjölk, kryddat med kanel, ingefära & kardemumma. Lite juligt sådär. Hembakt bröd till det. Mumma.
Tips för näringsdrycksdrickare
- Frys näringsdrycken till glass i en skål eller ett glas. Och varför inte smaksätta med något? Jag frös en vaniljsmak och dolde päckelsmaken med mängder av kanel. Eller varför inte ta lite bär på toppen?
- Om du ska ta med näringsdrycken: Frys ner den och lägg ner den frusen i väskan, så är den i alla fall fortfarande kall tills du ska dricka den.
(Ja, bloggen glider lite av ämnet, men den handlar om min mat och i min mat just nu ingår näringsdrycker. Det är inte kul, men jag försöker göra det lite roligare.)
Scones
... på kanelbullens dag. Det borde ju nästan vara brottsligt. Nej, men jag har varit borta hela dagen = inte hunnit baka, och köpta bullar... nja. Det var gott, och det är det som räknas.
Favoritkombos: Smör+körsbärsmarmelad+ost och smör+kvittenmarmelad. Gött!
Frukost
Fiberhavregrynsgröt med blåbär & mjölk.
Min gröt kokade över idag. Jag blev sur! Den kokar alltid, alltid, alltid över när jag gör havregrynsgröt... det är ju mer vatten i det = större portion. Och jag envisas med att ta min favoritskål...
Till detta åt jag en macka med jordnötssmör och kiwi. Om ni inte har testat - gör det! Jag gillar inte jordnötsmör så jättemycket, men med kiwi är det riktigt gott.
Kvällsmacka
MiniMax Choklad, macka med smör, ost och skinka, knäckebröd med messmör, knäckebröd med smör och kvittenmarmelad.
Det var inte så farligt som jag trott. Trodde att den skulle ha supersyntetisk eftersmak, men den var rätt god. "Från 1 år", det tyckte jag var lite kul i alla fall.
(Jag måste vara den första i blogghistorien som dokumenterar när jag dricker näringsdryck?)