Äppel- och Kardemummamuffins

12 stycken småmuffins
1 dl råsocker
½ dl rapsolja (egentligen smör, men vi hade inget hemma)
1 ägg
1 äpple
1 dl vetemjöl
¾ dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 dl crème fraiche (Som en liten parantes: Min mamma tyckte att de var lite "fettiga", så om ni vill kan ni kanske ta ¼ dl rapsolja)
Sätt ugnen på 225°. Blanda rapsoljan med råsockret och tillsätt ägget under tiden du rör. Vispa tills det är pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Riv äpplet. Blanda i de torra ingredienserna, äpplet och crème fraichen. Klicka ut i muffinsformar och sätt in i ugnen i 10-12 minuter. Njut!
EDIT: Glömde skriva att det ursprungliga receptet kommer härifrån.
Kommentarer
Trackback