Citrusyoghurt m. mandelbiscotti

Citrusyoghurt, 6 port.
3 dl tjock grekisk/turkisk yoghurt (10%)
½ dl florsocker
Citron
Blanda ihop yoghurten och florsockret. Tvätta citronen (helst ekologisk) noga och riv sedan skalet. Blanda med resten och låt stå i kylen en stund. Servera i portionsglas.
Mandelbiscotti
2 dl sötmandel
Drygt 1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 st ägg
Sätt ugnen på 175°c. Hacka 1 dl mandel fint, och hacka sedan resten grövre. Blanda alla de torra ingredienserna, och ha sedan i äggen. Arbeta ihop till en deg (OBS - väldigt kletigt) och forma sedan till två längder på en plåt, som två platta baguetter ungefär. Grädda i ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 100°, ta ut ur ugnen och skär i lagom storlek. Låt torka i ugnen i ca 30 minuter.
Kommentarer
Trackback