Double chocolate cupcakes

Ni måste verkligen testa det här receptet! Det kommer från Allt Om Mat och är alldeles, alldeles underbart. Men en varning bara: Det är väldigt svårt att bara ta en, och det enda light med dessa cupcakes är Philadelphiaosten i frostingen.

ca 16 MUFFINS:
100 g mörk choklad
50 g smör
1 ¾ dl mjölk
2 ägg
1 ½ dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 krm salt
FROSTING:
50 g smör
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
200 g Philadelphiaost, light

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Grovhacka chokladen. Smält smöret och blanda ner chokladen och mjölken.
3. Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker fluffigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd ner både choklad- och mjölblandningen i äggsmeten.
5. Ställ pappersformarna i en muffinsplåt så att de inte rinner ut. Fyll formarna till 2/3, de jäser rätt mycket. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Frosting:
Smält smöret, rör i alla torra ingredienser. Låt svalna lite, och rör sen ner philadelphiaosten. Ställ in i kylen så att den kan stabilisera sig lite. Ta ut ca 30 minuter innan den ska bredas på.

OBS: För mig blev det sjukt mycket frosting, och då hade jag inte ens tillräckligt mycket Philadelphiaost. Från Allt Om Mat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0